Maria van Alphen - VeraVoce

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Maria van Alphen
Maria van Alphen-Kuipers, zangeres, zangcoach en stembevrijder heeft van zingen haar levenswerk gemaakt, en wil niets liever dan haar passie met jou delen.


Met kennis van zaken, met een warm hart en met grote gedrevenheid neemt ze je bij de hand om je de moeiteloosheid in je zingen te laten ontdekken, je vocale mogelijkheden uit te breiden, met plezier te zingen!Maria:
"mijn 'bagage' in een notendop:

Ik ben coach in zang; stem; communicatie.
Daarnaast ben ik geinspireerd zangeres met een brede muzikale interesse.

Ik studeerde  klassiek zang aan het Conservatorium Tilburg (Fontys) bij Bernard Kruysen, volgde lessen/masterclasses bij Marius van Altena, Elisabeth Cooymans, Thom Bollen en Margo van Laack.
Dididaktiek en zangmethodiek studeerde ik bij Cilia Dorhout.  De certificaten daartoe werden daarna behaald via de Schumannacademie.
Ik verdiepte me in Estill Voice Training (EVT), die overigens tot voor kort EVTS heette. Een zeer ambachtelijke methode om de verschillende fysieke aspecten van de stem te leren kennen en inzetten.
The Complete Vocal Technique van Catherin Sadolin (CVT) bood daarop een zeer bruikbare en praktische aanvulling. Beide blijken zij vam grote waarde voor de tegenwoordige lespraktijk.

Kennis en kunde van zangtechnieken is als een loze dop, wanneer de bezieling niet vrij kan stromen!
In de opleiding tot stembevrijder bij Jan Kortie  vond ik een belangrijk puzzelstuk in mijn zoektocht naar het hervinden van mijn oorspronkelijke passie.  Zingen om de blijdschap van het zingen en de trilling van de klanken in mij.
Ervaring in groepsprocessen, persoonlijke coaching en ondersteuning vormen een extra steunpilaar in het werk wat ik met passie doe: uitnodigen tot vrij stemgebruik en coaching,tot zingen met hart en ziel.  Bewuster worden van je stem, je grenzen en je groeimogelijkheden. Bewuster worden van wat je stem jou leren kan.
Mijn  eerdere opleiding tot Sociaal Cultureel Werkende en daaruit voortvloeiende werkervaring  vormen hierin een welkome aanvulling.
Ook mijn persoonlijke ervaringen hebben me gemaakt tot wie ik nu ben.  Gebeurtenissen in mijn persoonlijk leven, de hobbels op mijn levenspad, hebben me steeds opnieuw uitgedaagd om dieper tot de kern te komen van wie ik ben, wie ik verlang te zijn en hoe ik mijn unieke levenslied zing.  Ik nodig je uit tot het jouwe!"

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu